Ensimmäinen LNLP-huivini. Ohje on Ullasta ja on mielestäni tosi kivan näköinen. Neuloin huivin pyöröpuikoilla ja lankana käytin Kitten Mohairia, ostin sitä joululomalla tähän huiviin. Sitä löytyy vieläkin Nauru Itse kuitenkin tykkään tästä langasta joten eiköhän se tule käytettyä...

 

Seuraavaksi alan kutoa vauvanuttua Afrikkaan lähetettäväksi, Leenuliinin blogista huomasin tämmöisen:

 

 

KUDO NUTTU ETIOPIALAISELLE VAUVALLE

Etiopiassa, Airan sairaalassa, otetaan mielellään vastaan vauvoille ja erityisesti keskosvauvoille kudottuja villanuttuja. Jos nuttuja olisi tarpeeksi paljon, vauvat saisivat oman nuttunsa mukaan kotiin lähtiessään. Nutun kutomiseen ei kulu paljon aikaa ja ohje on helppo. Seuraavan ohjeen on suunnitellut lähetystyöntekijä Pirkko Tuppurainen Nalle-langalla kudottavaksi (muita lankavaihtoehtoja esim. Novitan Wool ja Tenneesee). Sen teko sujuu niiltäkin, jotka eivät ole aikaisemmin paljon kutoneet.


kuva: Helena Räisänen


Ohje:

  • Luodaan 70 silmukkaa.
  • Kudotaan kaksi oikein kaksi nurin yhteensä 22 cm.
  • Sen jälkeen kudotaan aina oikein neulosta 24 silmukalla puikon alusta, kaksi oikein kaksi nurin 22 silmukalla puikon keskeltä ja aina oikein 24 silmukalla puikon lopusta, yhteensä 3 cm.
  • Kolmen sentin jälkeen päätetään keskimmäiset 22 silmukkaa ja kudotaan kumpikin olka erikseen aina oikein neuletta, kumpaakin noin kuusi cm.
  • Seuraavalla kerroksella kudotaan puikon alussa olevat 24 silmukkaa oikein. Sen jälkeen luodaan 22 uutta silmukkaa keskelle ja kudotaan taas puikon viimeiset 24 silmukkaa oikein.
  • Seuraavilla kerroksilla kudotaan puikon reunoilla olevat 24 silmukkaa aina oikein, ja keskellä olevat uudet 22 silmukkaa kaksi oikein kaksi nurin, yhteensä 3 cm.
  • Sitten siirrytään kutomaan koko puikollinen kaksi oikein kaksi nurin neuletta, jota tehdään taas 22 cm.
  • Tuloksena on pitkä pätkä neuletta, jossa on nelikulmainen pääaukko keskellä.
  • Viimeiseksi ommellaan sivusaumat yhteen. Käsille jätetään sopivan kokoiset aukot.


Lähetystyöntekijä Pirkko Tuppurainen on luvannut toimittaa nutut perille kotoaan, jonne nuttuja voi lähettää postitse.

Osoite on:

Pirkko Tuppurainen
P.O.Box 5712
Ethiopia
Africa

PS. Pakkaa tarkalleen kilon tai kahden kilon paketti, jos nuttuja on enemmän. Lähetä aina Economy -pakettina. Paketteja ei tarvitse kirjata. Näin pääset halvemmalla.

Lähteet: Vie Sanoma 1/2009, Pirkko Tuppurainen

 

 

-Mielestäni tämä on kaunis ajatus. Kannustan kaikkia blogini lukijoita myös ottamaan puikot kauniiseen käteen ja neulomaan Hymy Itsekin aion kutoa ainakin yhden!!